- 1 st eendenborstfilet
- 2 st handperem (conference)
- 100 ml kalfsfond
- 1 el honing
- 25 gr boter
- 100 ml kalfsfond
- 5 cl cognac
- 1 el crème fraîche
- 3 takjes tijm
- zout, peper
-
Zet alle ingredienten klaar. Schil de peren, Snijd ze in vieren en haal het klokhuis eruit. Rits de dille.
-
Snijd de eendenborst aan de velkant kruislinks in.
-
Zet een koekenpan op de warmtebron op redelijke hoge stand en leg er de eendenborst in op de velkant. Bak deze voor 8 minuten.
-
Zet de warmtebron wat lager en draai de eendenborst om en bak deze zijde 4 minuten. Haal daarna de eendenborst uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Maak de pan schoon maar bewaar het vet.
-
Verhit in de koekenpan de boter en de honing en voeg de partjes peer toe. Bak deze aan alle zijden mooi gekleurd.
-
Haal de perenpartjes uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Blus de hete pan af met de cognac. Voeg de kalfsfond en de crème fraîche toe. Laat voor een derde inkoken en breng op smaak met zout, peper en de tijm.
-
Trancheer de eendenborst en verdeel over de borden samen met de partjes peer. Giet wat saus over de plakjes eendenborst.