Eendenborstfilet met groene pepersaus
- 1 st eendenborst
- 10 cl kalfsfond
- 5 cl cognac
- 1 el crème fraîche
- 1 el groene peperkorrels
- 1 st sjalot
- 10 gr boter
- zout
- peper
- 1 takje tijm
-
Pel en snipper de sjalot.
-
Verwarm de boter in een steelpannetje en fruit de sjalot met wat zout. Voeg de cognac, kalfsfond, groene peperkorrels en zet het vuur laag. Laat 15 à 20 minuten inkoken en voeg dan de crème fraîche toe. Laat nog 5 minuten zachtjes koken.
-
Zet een koekenpan op hoog vuur. Snijd de eendenborst aan de vetkant kruislings in. Bak de eendenborst op de vetkant aan gedurende ongeveer 8 minuten. Voeg zout, peper en de tijm toe en keer hem dan om. Bak deze zijde nog 5 minuten tot de gewenste gaarheid. (Voor mij rosé)
-
Haal de eend uit de pan en laat hem 5 minuten rusten op een bord onder aluminiumfolie.
-
Snijd de eendenborst in plakken en verdeel over de borden en giet er de saus over.
Ik gaf er haricots verts bij.