- 1 st eendenborstfilet
- 2 st sinaasappels
- 2 el honing
- snufje gember
- zout, peper
-
Rasp van één sinaasappel het geel van de schil in een kommetje. Probeer zoveel mogelijk het wit te vermijden want dat is bitter. Schil het wit van de sinaasappel en snijd deze in blokjes en doe dit in de kom met de sinaasappelrasp. Meng door elkaar
-
Pers de andere sinaasappel uit in een kom. Meng met de honing, gember en wat zout en peper. Meng goed door elkaar.
-
Snijd de vetkant van de eendenborst kruislings in. Zet een koeoenpan op het vuur en leg de eendenborst er op zijn vetkant in. Draai hem na 7 minuten om en bak hem nog een minuut op 4.
-
Haal de eendenborst uit de pan en snijd hem gelijk in plakken. Gooi het overtollige vet weg en leg de plakken eend terug in de pan. Doe de sinaasappelblokjes, met de rasp, ook in de koekenpan en overgiet met het sapmengsel. Laat dit 2 minuten in de pan, zodat de saus kan karamelliseren.
-
Verdeel over de borden en geef er gebakken aardappelen bij.