Hoofdgerechten Wild

Eendenborstspies met appel

Eendenborstspies met appel
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
25 min
Marineertijd
30 min
Totale tijd
1 uur 10 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 st eendenborstfilet
  • 1 st appel (stevig)
  • 1 st rode ui
  • 2 st satéprikkers
  • 1 kl provençaalse kruiden
  • 1 el honing
  • 3 cl appelazijn
  • 3 cl calvados
  • zout, peper
  • olijfolie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel de ui en snijd deze in 6 stukken. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in 6 stukken. Snijd de eendenborst in stukken van ongeveer gelijke stukken als de appel en de ui.

  2. Rijg de ui, appel en het vlees om en om aan de spiesen. Leg de spiesen in een schaaltje en bestrooi ze met de provençaalse kruiden. Besprenkel ze ruim met olijfolie. Laat een half uur marineren.

  3. Verhit een pan en bak de spiesen aan beide zijden. Zodra ze mooi aangebakken zijn, zet dan het vuur lager en laat ze verder garen. (Eventueel kun je ze ook in de oven nagaren op een ovenplaatje op 175°.)

  4. Flambeer met de calvados. Vergeet niet vooraf de afzuigkap uit te zetten! Strooi nadat het vuur gedoofd is wat zout en peper over de spiezen. Verdeel de honing over de spiesen en laat ze nog even nagaren. Haal de spiesen uit de pan en houd warm onder aluminiumfolie. Deglaceer de pan met de appelazijn en schraap met een houten lepel de aanbaksels los.

    Verdeel de spiesen over de borden en giet er de saus over. Geef er bv gebakken aardappeltjes bij.

Loading

Facebook Comments