Gevogelte Groenten Hoofdgerechten Saus

Eier Noedels Roerbak met Kip

Eier Noedels Roerbak met Kip
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Marineertijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 30 min
 
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
Mainade voor de kip:
  • 1 tl ketjap manis
  • ¼ tl bakpoeder
  • 1 tl sesam olie
Ingrediënten:
  • 200 gr kippendij in blokjes gesneden
  • 100 gr eier noedels gedroogd
  • 1 cm gember geraspt
  • 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd
  • ½ st rode paprika en reepjes gesneden
  • ½ st groene paprika in reepjes gesneden
  • 3-4 st lente ui in stukjes van 2 cm gesneden
  • 2 el arachide olie
Roerbaksaus:
  • 1 el oestersaus
  • 1 el ketjap manis
  • 1 tl sojasaus
  • 1 tl suiker
  • 1 el rijst azijn
  • 2 el water
Instructies
  1. Maak de marinade voor de kip doorde 3 ingrediënten bij elkaar te doen in een kommetje en goed door elkaar te roeren.

  2. Doe de stukjes kip in een diep bord en giet de marina erover. Meng door elkaar. Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast.

    Kook intussen de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Zodra ze klaar zijn afgieten en koud spoelen en laten uitlekken.

  3. Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en fruit de knoflook. Voeg na een paar seconden de gember toe.

  4. Voeg de kip toe en laat een paar minuten meebakken tot de kip een mooi kleurtje krijgt.

  5. Voeg de paprikareepjes toe en bak tot deze een beetje zachter worden. Voeg dan de stukjes lente ui toe. Roerbak nog een paar minuten.

  6. Voeg de ingrediënten van de roerbaksaus en de noedels toe. Meng alles goed door elkaar.

    Verdeel het gerecht over de borden.

Loading

Facebook Comments