- 1 tl ketjap manis
- ¼ tl bakpoeder
- 1 tl sesam olie
- 200 gr kippendij in blokjes gesneden
- 100 gr eier noedels gedroogd
- 1 cm gember geraspt
- 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd
- ½ st rode paprika en reepjes gesneden
- ½ st groene paprika in reepjes gesneden
- 3-4 st lente ui in stukjes van 2 cm gesneden
- 2 el arachide olie
- 1 el oestersaus
- 1 el ketjap manis
- 1 tl sojasaus
- 1 tl suiker
- 1 el rijst azijn
- 2 el water
-
Maak de marinade voor de kip doorde 3 ingrediënten bij elkaar te doen in een kommetje en goed door elkaar te roeren.
-
Doe de stukjes kip in een diep bord en giet de marina erover. Meng door elkaar. Zet voor minimaal 1 uur in de koelkast.
Kook intussen de noedels volgens aanwijzingen op de verpakking. Zodra ze klaar zijn afgieten en koud spoelen en laten uitlekken.
-
Verhit de olie in een wok op middelhoog vuur en fruit de knoflook. Voeg na een paar seconden de gember toe.
-
Voeg de kip toe en laat een paar minuten meebakken tot de kip een mooi kleurtje krijgt.
-
Voeg de paprikareepjes toe en bak tot deze een beetje zachter worden. Voeg dan de stukjes lente ui toe. Roerbak nog een paar minuten.
-
Voeg de ingrediënten van de roerbaksaus en de noedels toe. Meng alles goed door elkaar.
Verdeel het gerecht over de borden.