- 4 st eieren
- 4 el rode currypasta
- 1 st sjalot
- 1 stukje gember van 3 cm.
- limoensap
- 1 teentje knoflook
- 1 olijfolie
- 20 cl kokosmelk
- 10 cl kippenbouillon
- ½ blik tomatenblokjes
- zout
-
Zet alle ingrediënten klaar. Kook de eieren in 10 minuten hard. Pel en snipper de sjalot en de knoflook. Rasp de gember.
-
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de sjalot. Voeg de knoflook en de gember toe. Giet de bouillon erbij.
-
Voeg de currypasta, de tomatenblokjes, een beetje zout, een flinke scheut limoensap, de kokosmelk toe en laat een minuut of 10 zachtjes koken. Pel de eieren.
-
Doe de eieren bij de saus zodat deze nog even kunnen opwarmen.
-
Serveer met rijst. Schep de eieren uit de saus en snijd deze doormidden. Leg de halve eieren op de rijst en verdeel er wat saus over.