- 350 gr farfalle pasta
- 300 gr champignons in dunne plakjes
- 150 gr ham in dunne plakjes en in stukjes gesneden
- olijfolie
- 4 st sjalotten, schoongemaakt en in dunne plakjes
- 2 teentjes knoflook fijn gehakt
- 80 ml witte wijn
- 3 el zachte roomkaas
- 100 gr spinazie
- gehakte verse peterselie
- zout, peper
-
Kook de pasta in een grote pan met licht gezouten kokend water beetgaar en giet dit af.
-
Ondertussen verhit een klein beetje olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons, af en toe roeren, gedurende 5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de ham, sjalot en knoflook toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg de wijn toe en laat sudderen tot het bijna verdampt. Zet het vuur middelhoog. Voeg de roomkaas toe en laat 2 minuten sudderen of tot de saus ingedikt is.
-
Voeg de saus, peterselie en spinazie aan de pasta. Meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met vers gemalen peper.
-
Serveer het in een mooi diep bord.