Hoofdgerechten

Farfalle met Champignons en Spinazie

Farfalle met Champignons en Spinazie
Aantal: 4 personen
Ingrediënten
  • 350 gr farfalle pasta
  • 300 gr champignons in dunne plakjes
  • 150 gr ham in dunne plakjes en in stukjes gesneden
  • olijfolie
  • 4 st sjalotten, schoongemaakt en in dunne plakjes
  • 2 teentjes knoflook fijn gehakt
  • 80 ml witte wijn
  • 3 el zachte roomkaas
  • 100 gr spinazie
  • gehakte verse peterselie
  • zout, peper
Instructies
  1. Kook de pasta in een grote pan met licht gezouten kokend water beetgaar en giet dit af.
  2. Ondertussen verhit een klein beetje olijfolie in de koekenpan op middelhoog vuur. Bak de champignons, af en toe roeren, gedurende 5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Voeg dan de ham, sjalot en knoflook toe en bak al roerend 2 minuten. Voeg de wijn toe en laat sudderen tot het bijna verdampt. Zet het vuur middelhoog. Voeg de roomkaas toe en laat 2 minuten sudderen of tot de saus ingedikt is.

  3. Voeg de saus, peterselie en spinazie aan de pasta. Meng het geheel goed door elkaar. Breng op smaak met vers gemalen peper. 

  4. Serveer het in een mooi diep bord.

Loading

Facebook Comments

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Recept beoordeling




Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.