- 150 gr fettucini
- 16 st grote garnalen, rauw gepeld
- 20 cl kookroom
- 2 st teentjes knoflook, gesnipperd
- 1 st sap van een citroen
- gerookt paprikapoeder
- zout en zwarte peper
- platte peterselie, fijngehakt
- olijfolie
-
Kook de paste ‘el dente’ volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Smoor intussen de knoflook in een beetje olijfolie in een grote koekenpan. De knoflook hoeft niet te kleuren.
-
Voeg de garnalen toe en breng op smaak met wat zout en peper. Bak deze 2 1a 3 minuten aan elke kant. Haal de garnalen uit de pan en zet deze opzij.
-
Voeg het citroensap toe in de pan en deglaceer. Voeg wat paprikapoeder toe en laat deze even bakken. Voeg dan de kookroom toe en laat deze een paar minute koken zodat deze wat indikt. Breng op smaak met wat zout en peper.
-
Giet de pasta af en voeg deze aan de saus toe. Schep om zodat de pasta de saus opneemt. Verdeel de pasta over de borden, leg er de garnalen op en bestrooi met wat peterselie.