- 2 st forelfilets
- 150 gr champignons
- boter
- olie
- 10 cl crème fraîche
- 2 el citroensap
- 1 el maizena
- 2,5 cl cognac
- zout, peper
- 6 st aardappels
-
Zet alle ingrediënten klaar. Maak de champignos schoon en snijd het onderste gedeelte van het voetje af. Snijd ze in vieren of zessen naar gelang de grootte van de champignos. Schil de aardappels.
-
Zet een steelpan op hoog met 1 eetlepel olie en een klontje boter. Bak hierin de champignons. Zet het vuur lager en voeg de crème fraîche en de cognac toe.
Kook de aardappels.
-
Meng in een klein schaaltje de maizena met het citroensap. voeg dit papje toe aan het champignonmengsel en roer goed door. De saus zal nu wat dikker worden.
-
Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en bak de forelfilets aan beide kanten. Zodra deze filets bijna gaar zijn voeg dan 40 gr. boter en wat zout en peper toe.
-
Verdeel de filets over de borden met de aardappelen en schep wat saus met champignons bij de filets.