- 2 st forel
- 2 st sjalotten
- 10 blaadjes salie
- 2 el olijfolie
- boter
- bloem
- 10 cl witte wijn
- 15 cl crème fraîche
- zout
- peper
- wat blaadjes peterselie
-
Snijd 8 blaadjes salie fijn. Pel en snipper de sjalotjes
-
Verwarm de wijn met de sjalotjes in een steelpan. Laat inkoken tot bijna al het vocht is verdwenen. Zet het vuur lager en voeg de crème fraîche toe. Laat 1/3 inkoken. Voeg de fijn gesneden salie toe met wat zout en peper.
-
Leg in de buikholte van iedere forel 1 blaadje salie. Doe wat bloem in een bord en wentel de forel door de bloem. Schud de forel zodat de overtollige bloem er af valt.
-
Verhit in een koekenpan de olie en bak de forellen aan beiden zijden. Als ze bijna gaar zijn voeg dan een flinke klont boter toe.
-
Verdeel de forellen over de borden en schep de saus erover. Serveer met een gekookt aardappeltje. Garneer met wat blaadjes peterselie.