- 160 gr fusilli
- 250 gr zalm
- 1 st courgette
- 20 cl kookroom
- 1 st citroen
- 1/2 bosje bieslook
- 2 el olijfolie
- zout
- peper
- 1 tl paprikapoeder
-
Was de courgette en snijd ze in plakjes.
Zet een koekenpan met de helft van de olijfolie op midden hoog vuur. Bestrooi met wat zout, paprikapoeder en peper. Bak tot ze een mooi kleurtje hebben.
Haal ze ui de pan en laat ze uilekken op keukenpapier. -
Voeg de rest van de olijolie toe en bak de zalm met wat zout en peper.
Haal de zalm uit de pan en snijd in blokjes.
Kook de fusilli volgens de aanwijzing op de verpakking. -
Snijd de citroen door midden en snijd een plakje van elke helft.
Deglaceer de pan met het sap van de rest van de citroen.
Voeg de kookroom toe en laat een beetje inkoken. -
Voeg de fusili, de zalm en de courgette toe aan de saus. Meng voorzichtig door elkaar. Proef en breng, indien nodig, verder op smaak met zout en peper.
Snijd de bieslook in ringetjes. -
Verdeel over de borden en garneer met de bieslook en de schijfjes citroen..