Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren

Gamba’s met ananas

Gamba’s met ananas
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 12 st gamba's
  • 1 blikje ananas
  • ½ st rode paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 1 st ui
  • olijfolie
  • 1 kl colombo kruiden
  • 1 snufje Cayennepeper
  • zout
  • 1 el peterselie
  • limoensap
  • rijst
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika eerst in reepjes en vervolgens in blokjes. Snijd de peterselie fijn. Pel de gamba's en verwijder het darmkanaaltje. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

  2. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en paprika toe. Bak totdat de ui glazig is en de paprika wat zachter is geworden.

  3. Voeg de gamba's en de knoflook toe. Voeg de kruiden en wat zout toe. roer goed door elkaar. Zodra de gamba's aan een kant mooi gekleurd zijn draai ze dan om.

  4. Voeg de ananas en een scheutje limoensap toe.

  5. Verdeel de rijst over de borden. Schep daar het garnalenmengsel over en strooi er wat peterselie over.

Loading

Facebook Comments