- 200 gr grote garnalen gepeld en schoon gemaakt
- 2 el olijfolie
- 1 st sjalot fijn gesnipperd
- 1 teentje knoflook fijn gesnipperd
- 200 gr tomatenblokjes uit blik
- 1 el tomatenpuree
- 1 el witte wijn azijn
- 1 tl gedroogde basilicum
- ½ tl cayennepeper
- ½ kl mosterd
- 1 tl zout
- ½ kl suiker
- verse basilicum ter garnering
-
Verhit de olie in een pan en fruit de sjalot tot deze glazig begint te worden. Voeg dan de knoflook toe en laat een half minuutje mee fruiten. Voeg dan de tomaten met het sap, tomatenpuree, azijn, basilicum, cayenne peper, mosterd, zou en het suiker toe. Breng aan de kook en doe het deksel op de pan. Laat een kwartiertje op laag vuur stoven.
-
Voeg de garnalen toe en vermeng deze met de saus Zet het vuur wat hoger en doe de deksel weer op de pan. Laat nog 10 minuten zachtjes stoven zodat de garnalen garen. Proef de saus en breng zonodig verder op smaak met zout en cayennepeper
-
Verdeel het gerecht over de borden en garneer met verse basilicum. Geef er pasta of rijst bij.