garnalen in kokosmelk
- 600 gr gepelde grote garnalen
- 1 st citroen
- 4 teentjes knoflook uitgeperst
- zout, peper
- 1 el boter
- 1 st ui fijngesnipperd
- 1 st rode peper in ringetjes gesneden
- 1 el paprikapoeder
- 1/2 bosje peterselie fijn gehakt
- 1/2 bosje koriander fijn gehakt
- 300 ml kokosmelk
-
Doe de garnalen in een kom. Voeg de knoflook toe. Snijd de citroen in tweeen en pers het sap uit over de garnalen. Meng de garnalen, knoflook en citroen goed door elkaar. Dek de kom af met huishoudfolie en laat 1 uur marineren.
-
Verwarm de boter in een koekenpan en fruit de ui glazig. Voeg de garnalen toe en bak ze aan beide kanten tot ze mooi roze zijn. Voeg de in ringetjes gesneden rode peper toe. Voeg de paprikapoeder toe en laat deze even meewarmen. Voeg de kokosmelk toe. Voeg de koriander en de peterselie toe. Houd je niet van koriander, laat deze dan weg. Proef de saus en breng zonodig op smaak met wat zout en peper.
-
Serveer er witte rijst bij.