- 200 gr garnalen gepeld
- ½ st rode paprika
- 3 plakken ananas uit blik
- 25 gr suiker
- 30 ml ciderazijn
- ½ el mirin
- 1½ el sojasaus
- ½ el geraspte gember
- 2 tenen knoflook
- ¼ tl chili vlokken
- 30 ml tomaten ketchup
- 90 ml ananassap
- 1 el maïzena
- 100 gr rijst
- 1 stengel lente ui
- sesamzaad
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Maak de paprika schoon. Snijd deze in repen en halveer de repen. Rasp de gember. Snijd de lente ui in smalle ringetjes.
-
Doe alle ingrediënten voor de saus in een kom.
-
Meng alle ingrediënten goed door elkaar.
-
Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Verwarm de sesamolie op middelhoog vuur in een wok. Bak de garnalen gedurende 1 minuut aan beide kanten.
-
Voeg de paprika en de ananas toe en bak nog 2 à 3 minuten aan beide kanten tot de paprika wat zachter wordt maar nog wel zijn bite behoud.
-
Roer de saus nog even door en giet deze dan in de wok. Breng de saus aan de kook en laat deze 1 à 2 minuten meekoken zodat deze wat dikker wordt. Verdeel de rijst over de borden en verdeel de inhoud van de wok over de rijst. Garneer met de fijn gesneden lente ui en de sesamzaadjes.