Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren

Garnalen Lo Mein

Garnalen Lo Mein
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Chinees
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 100 gr eier mie of spaghetti
  • 1 tl zout
  • 90 ml kippen- of groentebouillon
  • 1 el sojasaus
  • ½ tl maïzena
  • ¼ tl suiker
  • ½ tl sesamolie
  • peper
  • 2 el arachideolie
  • 1 teen knoflook
  • 50 gr kleine broccoli roosjes
  • 50 gr wortel
  • 50 gr rode paprika
  • 200 gr gepelde grote garnalen
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de wortel julienne. Snijd de paprika in blokjes.

  2. Breng een ruime pan met water aan de kook. Voeg het zout toe en kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking. Zodra de mie gaar is deze afgieten. Voeg een scheutje olie toe en roer goed door. Dit voorkomt het plakken van de mie.

  3. Meng intussen in een beker of kommetje de bouillon, sojasaus, maïzena, suiker, sesamolie en wat peper. Meng goed door elkaar.

  4. Verhit in een wok of koekenpan 1 el. olie en bak de garnalen tot ze bijna gaar zijn. Haal uit de pan en bewaar.

  5. Voeg de andere el. olie toe en voeg de knoflook, de wortel, paprika en de broccoli toe. Bak dit 3 tot 4 minuten tot de groenten zacht beginnen te worden.

  6. Doe de garnalen terug in de wok samen met de saus en de mie. Meng het geheel goed door elkaar. Laat nog een minuut of 2 doorkoken zodat de saus wat dikker wordt.

    Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments