- 45 gr cashewnoten
- 2 el arachideolie
- 2 st lente ui
- 1 stengel bleekselderij
- 1 st bospeen
- ½ blikje mais
- 100 gr champignons
- 1 teentje knoflook
- 200 gr grote garnalen of gamba's
- 1 tl maïzena
- 1 el sojasaus
- 25 ml kippenbouillon (staat niet op de foto)
- 90 gr doperwten
- ¼ st rode peper
- rijst
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de bosui in kleine ringetjes. Snijd de bleekselderij in ringetjes. Pel en snipper de knoflook. Snijd het stukje rode peper over de lengte doormidden en verwijder de zaadlijsten en de pitjes. Snijd vervolgens in kleine stukjes. Snijd de wortel in stukjes. Snijd een stukje van het steeltje van de champignons. Verwijder eventueel vuil met een stukje keukenpapier en snijd in plakjes. Pel zo nodig de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
-
Verwarm een koekenpannetje en rooster de cashewnoten. Bewaar ze voor later.
-
Verwarm de olie in een koekenpan en bak 3 à 4 de wortel, bleekselderij en de mais. Roer af en toe door.
Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
-
Voeg de champignons toe en bak de mee tot ze een kleurtje krijgen.
-
Voeg de knoflook, doperwten en de garnalen toe. Bak de garnalen aan beide zijden zo'n 3 minuten per kant tot ze mooi licht roze zijn.
Meng in een kommetje de sojasaus en de bouillon. Meng hier de maïzena toe en meng dit tot een papje. Voeg dit papje toe. Voeg dan de rode peper toe en laat nog 2 minuten mee verwarmen.
-
Verdeel de rijst en het garnalenmengsel over de borden en garneer met de cashewnoten.