Hoofdgerechten Rijst Schaaldieren

Garnalen met een Cajun roomsaus

Garnalen met een Cajun roomsaus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 el boter
  • ½ st kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ el Cajun kruiden
  • 1 el Worcestershire saus
  • 80 ml kippenbouillon
  • 200 gr grote garnalen gepeld
  • 150 ml kookroom
  • 1 el olijfolie
  • rijst
  • 1 st citroen
  • 1 stegel lente ui
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de lente ui in ringetjes. Pel, indien nodig, de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.

  2. Verhit de boter in de koekenpan en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg dan de knoflook toe en laat deze een minuutje mee fruiten.

  3. Voeg de helft van de Cajun kruiden toe samen met de helft van de worcestershiresaus, kippenbouillon en de kookroom. Roer goed door elkaar. Breng aan de kook draai de warmtebron terug en laat de saus zachtjes inkoken gedurende een minuut of 10. Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.

  4. Meng de garnalen met de andere helft van de kruiden en worcestershiresaus en de 1 el olijfolie. Meng door elkaar.

  5. Verhit een tweede koekenpan en bak hierin de garnalen aan beide zijden totdat ze mooi roze zijn. Bak ze niet te lang anders worden ze rubber achtig.

    Verdeel de rijst en de garnalen over de borden en verdeel hier de saus over. Snijd de citroen in plakjes en leg deze naast het gerecht op het bord. Garneer met de lente ui ringetjes.

Loading

Facebook Comments