Hoofdgerechten Rijst Schaaldieren

Garnalen met gebakken rijst

Garnalen met gebakken rijst
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
35 min
 
Keuken: Aziatisch
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 el arachideolie
  • 200 gr gepelde grote garnalen
  • ½ st ui gesnipperd
  • ½ st wortel in julienne gesneden
  • 1 teen knoflook
  • ½ tl gember geraspt
  • 140 gr gekookte witte rijst
  • 50 gr doperwten
  • 10 ml sojasaus
  • ½ el rijstazijn
  • 8 ml sesamolie
  • zout, peper
Instructies
  1. Verhit 1 el olie in een wok en bak de garnalen met wat zout en peper. Bak zo'n 2 minuten per kant tot ze mooi roze zijn. Haal uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.

  2. Verhit de rest van de olie en fruit de ui tot za zacht zijn. Dit duurt ongeveer 3 minuten.

  3. Voeg de wortel toe en wok deze mee tot ze zacht zijn. Ook ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 30 seconden mee.

  4. Voeg de gekookte rijst toe en bak deze mee tot deze krokant is.

  5. Voeg de doperwten, sojasaus, rijstazijn en sesamolie toe.

  6. Roer goed door elkaar en laat deze een twee tal minuten doorkoken.

  7. Doe de garnalen terug in de wok en warm deze nog even door.

    Verdeel over de borden.

Loading

Facebook Comments