- 2 el arachideolie
- 200 gr gepelde grote garnalen
- ½ st ui gesnipperd
- ½ st wortel in julienne gesneden
- 1 teen knoflook
- ½ tl gember geraspt
- 140 gr gekookte witte rijst
- 50 gr doperwten
- 10 ml sojasaus
- ½ el rijstazijn
- 8 ml sesamolie
- zout, peper
-
Verhit 1 el olie in een wok en bak de garnalen met wat zout en peper. Bak zo'n 2 minuten per kant tot ze mooi roze zijn. Haal uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
-
Verhit de rest van de olie en fruit de ui tot za zacht zijn. Dit duurt ongeveer 3 minuten.
-
Voeg de wortel toe en wok deze mee tot ze zacht zijn. Ook ongeveer 3 minuten. Voeg de knoflook en gember toe en bak deze 30 seconden mee.
-
Voeg de gekookte rijst toe en bak deze mee tot deze krokant is.
-
Voeg de doperwten, sojasaus, rijstazijn en sesamolie toe.
-
Roer goed door elkaar en laat deze een twee tal minuten doorkoken.
-
Doe de garnalen terug in de wok en warm deze nog even door.
Verdeel over de borden.