Groenten Hoofdgerechten Saus Schaaldieren

Garnalen met Groene Asperges in een pittige saus

Garnalen met Groene Asperges in een pittige saus
Bereidingstijd
10 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
30 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr gepelde grote garnalen
  • 200 gr groene aspergepunten
  • 2 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 2 tenen knoflook
  • ½ tl Italiaanse kruiden
  • 1 tl uienpoeder
  • zout, peper
  • 30 ml groentebouillon
  • ½ el sriracha saus
  • ¼ tl chili vlokken (optioneel)
  • sap van een halve citroen
  • 1 el peterselie
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd het onderste harde stukje van de asperges af. Pel en snipper de knoflook. Snijd de peterselie fijn.

  2. Verhit de olijfolie en 1 el boter in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de asperges toe met wat zout en peper. Bak ze 4 – 6 minuten tot ze knapperig zijn. Haal de asperges uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

  3. Voeg de restant van de boter toe aan de pan en bak de garnalen aan één kant tot deze mooi gekleurd is. 1 – 2 minuten.

  4. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden en het uienpoeder toe. Roer goed door en draai de garnalen om. Bak tot deze ook mooi roze is.

  5. Voeg de bouillon en de sriracha saus toe. Laat iets inkoken.

  6. Schuif de garnalen naar 1 kant en doe de asperges terug in de pan. Roer de asperges dor de saus. laat nog even doorwarmen. Verdeel de garnalen en de asperges over de borden met de saus. Garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments