Hoofdgerechten Pasta Schaaldieren

Garnalen met Knoflook en Pasta

Garnalen met Knoflook en Pasta
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Italiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 100 gr tagliatelle
  • 1 el olijfolie
  • 200 gr grote garnalen schoongemaakt
  • zout, peper
  • 1 kl gerookte paprikapoeder
  • ½ el boter
  • 1 teentje knoflook
  • 125 ml kookroom
  • 20 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • peterselie ter garnering
Instructies
  1. Verhit op middelhoog vuur de helft van de boter en de olijfolie. Bak de garnalen gedurende 1 minuut en bestrooi ze dan met wat zout en peper. Verdeel de paprikapoeder over de garnalen.

  2. Kook ondertussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking.

  3. Bak de garnalen verder tot deze mooi roze is en keer ze dan om de andere zijde te bakken. Haal uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie.

  4. Smelt in dezelfde pan de rest van de boter en bak de knoflook gedurende 1 minuut. Voeg de kookroom toe en breng zachtjes aan de kook.

  5. Voeg de Parmezaanse kaas toe en laat deze in de kookroom smelten.

  6. Giet de pasta af maar bewaar wat van het kookvocht. Roer de pasta door de saus. Is de saus wat te dik verdun hem dan met een scheutje van het kookvocht. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

  7. Voeg de garnalen toe en laatdeze nog even doorwarmen.

    Verdeel het gerecht over de borden.

    Garneer met de peterselie.

Loading

Facebook Comments