- 225 gr rauwe garnalen gepeld en schoon gemaakt
- 1 el olijfolie
- snufje rode chilivlokken
- zout, peper
- 1 el olijfolie
- ¼ st ui
- 3 tenen knoflook
- 120 ml passata
- 400 gr tomaten in blokjes gesneden (vers of een blik)
- 60 ml rode wijn (bv. Chianti)
- 1 kl Italiaanse kruiden (gedroogd)
- ¼ tl knoflookpoeder
- ¼ tl uienpoeder
- ¼ tl zout
- ¼ tl zwarte peper
- 2 kl gedroogde basilicum
- 100 gr spaghetti
- 20 gr Gran padano kaas
- zout
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de tomaten in blokjes (indien nodig)
-
Verhit 1 el. olijfolie in een koekenpan en bak de garnalen 2 minuten per zijde of tot ze mooi roze zijn. Haal ze uit de pan en bewaar op een bordje onder aluminiumfolie.
-
Verwarm op niet al te hoog vuur 1 el. olijfolie in een koekenpan. Fruit hierin de ui en de knoflook tot de ui glazig is. Let op dat de knoflook niet verbrand. Voeg de passata toe en bak deze voor een minuutje mee.
-
Voeg de wijn en de tomatenblokjes toe. Breng aan de kook. Voeg nu de basilicum, knoflookpoeder, uienpoeder, Italiaanse kruiden en wat zout toe. roer het geheel goed door elkaar. Draai de warmte bron laag en laat zachtjes koken terwijl de pasta in de volgende stap gekookt wordt.
-
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking in gezouten water. Zodra de pasta gaar is, deze afgieten.
-
Voeg de spaghetti en de garnalen toe aan de saus. Roer goed door elkaar.
Verdeel het gerecht over de borden en strooi er de Gran padano kaas over.