Garnalen met paprika
- 12 st grote garnalen (gamba’s)
- 1/2 st rode paprika
- 1/2 st groene paprika
- 1/2 st gele paprika
- 1 st ui
- 1 st tomaat
- 2 teentjes knoflook
- 1 el olijfolie
- tijm
- zout
- piment d’espelette
- 1 tl paprikapoeder
-
Zet alle ingredienten klaar. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje.
-
Pel en snipper de ui. Verwijder, de steel het wit en de pitjes van de paprika’s en snijd ze in fijn repen. Snijd de tomaat in blokjes. Pel de knoflook en snijd deze fijn. Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui met de paprika aan. Voeg de paprikapoeder met wat zout toe. Zet het vuur wat lager en voeg de knoflook toe.
-
Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuten stoven.
-
Voeg de garnalen toe, doe een deksel op de pan en laat 5 minuten garen. Draai de garnalen om en bestrooi met piment d’espelette naar smaak. Roer het geheel door en laat nog een paar minuten stoven met het deksel op de pan.
-
Verdeel het gerecht over de borden. Serveer eventueel met een pilav rijst
13508 totaal aantal vertoningen , 2 aantal vertoningen vandaag