Groenten Hoofdgerechten Schaaldieren

Gebakken groenten met garnalen in teriyakisaus

Gebakken groenten met garnalen in teriyakisaus
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
10 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 1 st broccoli
  • 125 gr champignons
  • 1 st rode ui
  • 1 stengel bleekselderij
  • 10 st grote garnalen
  • 1 klontje boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 tl sambal oelek
  • teriyakisaus
  • 1 kop rijst
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de roosjes van de broccoli. Blancheer deze 3 minuten. Maak de champignons schoon met een stukje keukenpapier. Snijd een stukje van het steeltje en snijd ze in vieren of zessen afhankelijk van de grootte. Snijd de ui in tweeën en snij deze in ringen. Snijd de bleekselderij en kleine ringetjes.

  2. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking.

    Verhit de boter en de olijfolie in een koekenpan. Bak de ui, selderij, selderij en de brocoli tot de ui glazig is en de champignons mooi gekleurd zijn. Voeg de sambal toe. Roer goed door elkaar.

  3. Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide zijden tot ze mooi gekleurd zijn. Voeg dan enkele eetlepels teriyaki saus toe en meng goed door elkaar.

  4. Verdeel de rijst en het groenten-garnalenmengsel over de borden.

Loading

Facebook Comments