- 4 st kip drumsticks
- 1 teentje knoflook
- 1 tl tijm
- 1 blaadje laurier
- 2 kl tomatenpuree
- 2 tl appelazijn
- 10 cl kippenbouillon
- 2 el olijfolie
- piment d'espelette
- zout
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Verkruimel het blaadje laurier. Verwarm de oven voor op 200° onder en bovenwarmte
-
Meng in een kommetje de tomatenpuree, appelazijn, piment d'espelette, olie en zout.
-
Smeer de drumsticks rondom in met het mengsel. Zet in de oven gedurende 15 minuten. Leg ze in een ovenvaste schaal.
-
Haal de schaal uit de oven en besmeer nogmaals met het mengsel. Nu met de andere zijde van de drumsticks boven. Giet de kippenbouillon rondom de drumsticks. Zet de schaal terug in de oven en bak verder voor ongeveer 20 minuten.
Verdeel over de borden en geef er groenten en/of aardappels bij. Wij aten er haricoverts en puntpaprika bij.