- 4 st kippenbouten
- 1 st rode paprika
- 1 st groene paprika
- 1 st gele paprika
- 3 st sjalotten
- 1 teentje knoflook
- zwarte olijven
- 1 el gedroogde oregano
- paprikapoeder
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl kurkuma
- olijfolie
- 10 cl kippenbouillon
- 1 el fijn gesneden basilicum
- zout, peper
-
Pel de sjalotjes en snijd ze in tweeen. Ontpit zonodig de olijven. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
-
Zet een grote braadpan op midden-hoog vuur en verwarm 2 el olijfolie. Peper en zout de kippenbouten. Braad de kippenbouten aan alle zijden aan. Haal ze dan uit de pan en leg ze op een schaal. Fruit de sjalotten zonder dat ze verkleuren.
-
Doe de bouten terug in de pan, incl het vrijgekomen vocht. Knijp de knoflookteen boven de pan uit. Voeg de paprika’s toe. Voeg de oregano, komijn en kurkuma toe. Bestrooi het geheel met wat paprikapoeder.
-
Voeg de kippenbouillon toe. Doe het deksel op de pan en laat 30 tot 40 minuten stoven. Voeg 10 minuten voor einde kooktijd de olijven toe.
-
Leg de bouten op een serveerschaal met de paprika en strooi er de basilicum over.
-
Serveer met bijvoorbeeld pilaf-rijst.