Groenten Hoofdgerechten Pasta Saus Vis

Gebakken Zalm Met Pasta en een Roomsaus

Gebakken Zalm Met Pasta en een Roomsaus
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
15 min
Totale tijd
30 min
 
Keuken: Italiaans
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 120 gr pasta naar keuze (ik nam schelpjes)
  • 1 el olijfolie
  • ½ el boter
  • zout, peper
  • 2 st zalmfilets
  • ½ st ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gesnipperd
  • 1 el witte wijn
  • el slagroom
  • rasp van een ½ citroen
  • 50 gr sugar snaps schoongemaakt
  • ½ st courgette gespiraliseerd of in reepjes gesneden
  • sap van een halve citroen
  • geraspte Parmezaanse kaas
Instructies
  1. Verhit de olie en boter in een hapjespan en bak de zalm aan 1 zijde gedurende 3 minuten.

  2. Kook intussen de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in gezouten water.

  3. Keer de moten zalm samen met de ui en bak 3 minuten. Haal de zalm uit de pan. Verwijder het eventuele vel en snijd in stukken.

  4. Voeg de knoflook toe aan de uien en bak deze een minuutje mee. Voeg de wijn toe en breng aan de kook en laat een minuutje koken. Voeg de room toe en laat zachtjes verwarmen.

  5. Doe de stukjes zalm terug in de pan. Voeg de citroenrasp toe en roer het geheel zachtjes door elkaar.

  6. Voeg nu de suger snaps en de courgette slierten toe.

  7. Giet de pasta af maar bewaar wat van het pastawater. Voeg de pasta toen aan de pan met zalm. Spatel alles door elkaar. Is de saus wat aan de dikke kant voeg dan wat pastawater toe. Voeg ook het sap van de halve citroen door.

    Verdeel over de borden en top met de Parmezaanse kaas. Geef er een partje citroen bij.

Loading

Facebook Comments