- 500 gr langoustines
- 5 cl cognac
- olijfolie
- 140 gr arboriorijst
- 2 st sjalot
- 60 gr boter
- 25 cl visbouillon
- 10 cl witte wijn
- 1 kl kurkuma
- 2 doses safraan
- zout
- piment d'espelette
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalotten. Breek de kop van de langoustines af en haal het pantser eraf.
-
Zet een ruime steelpan op middelhoog vuur. Verhit 50 gr. boter en fruit de sjalotten. Voeg de rijst toe en laat deze even bakken. Voeg de witte wijn toe en laat deze geheel opnemen door de rijst. Los de safraan op in een klein scheutje visbouillon. Voeg scheutje bij scheutje de visbouillon toe. Voeg wat zout, de kurkuma en een snufje piment d'espelette toe. Zodra de risotto klaar is voeg dan de safraan toe met nog een klontje boter. Draai het vuur uit. Sluit af met een deksel.