Gegratineerde macaroni met garnalen
- 200 gr macaroni
- 100 gr tonijn uit blik
- 6 st grote garnalen
- 50 gr geraspte kaas
- paneermeel
- 150 gr tomatenblokjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 st ui
- peterselie
- 1 tl kurkuma
- 1 kl tijm
- 1 kl oregano
- zout
- peper
- suker
-
Zet alle benodigdheden klaar. Pel de garnalen en verwijder het darmkanaaltje. Snijd de garnalen in stukjes. Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de peterselie fijn. Laat de tonijn uitlekken.
-
Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Verwarm de oven voor op 250 graden.
-
Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de garnalenstukjes. Voeg de tonijn toe met een snufje suiker.
-
Voeg de ui en wat gesneden peterselie toe. Voeg de tomatenblokjes toe met de kurkuma, tijm en oregano. Laat 15 minuten zachtjes koken.
-
Meng de inhoud van de koekenpan met de macaroni.
-
Verdeel het mengsel over de ovenschaaltjes. Bestrooi met de geraspte kaas en daarna met paneermeel. Garneer met een paar plukjes peterselie.
-
Zet de schaaltjes in de oven en laat 15 minuten gratineren. Serveer de schaaltjes op een bord.