- 350 gr coquillettes
- 2 st courgettes in blokjes gesneden
- 2 st worteltjes in rondjes gesneden
- 120 gr gerookte spekblokjes
- 1 st ui gesnipperd
- olijfolie
- 2 teentjes knoflook fijn gesnipperd
- 100 gr tomatenblokjes
- 2 tl gedroogde oregano
- zout, peper
- kippen of groentebouillon
- 120 gr geraspte Parmezaanse kaas
-
Kook de pasta volgens gebruiksaanwijzing op de verpakking.
-
Verhit 1 eetlepel olie in een hapjespan en bak zachtjes de ui, knoflook en de spekjes. Bak tot de ui glazig is en de spekjes beginnen te kleuren. Roer regelmatig.
-
Voeg de wortel en de courgette toe. Bak dit 2 minuten mee. Zet het vuur lager en voeg de tomatenblokjes toe en roer het geheel goed door elkaar. Doe de deksel op de pan en laat een minuut of 6 stoven. Wanneer het geheel wat te droog wordt voeg dan wat bouillon toe.
-
Breng op smaak met zout, peper en de oregano. Haal de pan van het vuur en zet de grill van de oven aan op 200 graden.
-
Giet de pasta af en doe de pasta terug in de pan. Voeg het groentemengsel toe en meng goed door elkaar. Meng er de Parmezaanse kaas door. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie.
-
Vul de ovenschaal met het pastamengsel. Zet de schaal in de oven en laat gratineren. Dit duurt normaal gesproken zo’n 10 à 12 minuten, maar kan wat korter of langer duren afhankelijk van de oven. Dus tussentijds controleren.