- 125 gr pasta (penne, schelpjes)
- 2 plakken ham in stukjes van 1 x 1 cm gesneden
- 125 gr champignons in stukjes gesneden
- 2 el crème fraîche
- 1 st sjalot gesnipperd
- boter
- 75 gr geraspte kaas
- 1 el paneermeel
- zout, peper
-
Kook de pasta volgens aanwijzingen op de verpakking in gezoute water.
-
Verhit een klontje boter in een koekenpan en fruit de sjalot.
-
Verwarm de oven voor op 200℃ boven en onder warmte.
Voeg de champignons toe en bak deze mee tot ze een mooi kleurtje hebben.
-
Zet het vuur lager en voeg de crème fraîche toe. Roer het geheel goed door elkaar en laat wat inkoken gedurende een minuut of 5.
-
Meng in een ovenschaal de pasta, de inhoud van de koeken pan en de stukjes ham. Voeg wat zout en peper toe.
-
Verdeel de geraspte kaas en het paneermeel over het mengsel. Zet in de oven. Bak gedurende 15 minuten. Zet de oven op de grillstand en grill nog 5 minuten zodat het een mooi kleurtje krijgt.
-
Haal de schaal uit de oven en verdeel het gerecht over de borden.