Hoofdgerechten Kaas Ovengerecht Pasta Vlees

Gegratineerde penne uit Parijs

Gegratineerde penne uit Parijs
Bereidingstijd
30 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
50 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 125 gr penne rigate
  • 2 plakken achterham
  • 125 gr champignons
  • 15 cl crème fraîche
  • 1 st sjalot
  • 15 gr boter
  • 60 gr geraspte kaas
  • 1 el paneermeel
  • zout, peper
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot. Maak de champignons schoon. Snijd een stukje van het steeltje en snijd de champignons in stukjes. Snijd de plakken ham in stukjes.

  2. Kook de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.

  3. Verwarm een koekenpan op middel hoog vuur met de boter. Fruit de sjalot. Voeg de champignons toe met wat zout en peper.

  4. Voeg de crème fraîche toe. Verlaag de temperatuur van de warmtebron. Roer de crème fraîche goed door het champignonmengsel en laat 5 minuten garen.

  5. Verwarm de oven voor op 200°. Meng in een kom de penne, het champignonmengsel en de stukjes ham.

  6. Verdeel dit over twee ovenschaaltjes. Maak je dit voor meer personen, neem dan een grote ovenschaal.

  7. Verdeel de geraspte kaas met het paneermeel over de schaaltjes en zet in de oven. Laat de kaas gratineren, Let goed op dat deze niet verbrand. Haal de schaaltjes uit de oven en serveer.

Loading

Facebook Comments
WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.