Gegrillde zalm met bearnaisesaus
Hoofdgerechten Vis

Gegrillde zalm met bearnaisesaus

Gegrillde zalm met bearnaisesaus
Totale tijd
42 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 moten zalm
  • 2 st eieren
  • 200 gr boter
  • 1 kl dragon
  • 1 st sjalot
  • zout
  • Cayennepeper
  • 8 cl ciderazijn
Instructies
  1. Zet alle ingredienten klaar.

    Gegrillde zalm met bearnaisesaus
  2. Eerst gaan we de boter clarifiëren. Laat de boter in een steelpannetje smelten. Schep de witte drap van de boter en gooi dit weg.

    Gegrillde zalm met bearnaisesaus
  3. Dit is het resultaat van het clarifiëren. Een ddorzichtige olieachtige vloeistof.

    Scheid de eieren.

    Gegrillde zalm met bearnaisesaus
  4. Zet in een staalpannetje de azijn, sjalot en de helft van de dragon op. Laat dit reduceren tot al het vocht is verdampt. Laat dan afkoelen. Voeg na het afkoelen de twee eidooiersd toe en roer goed door. Verwarm op een laag vuur of au bain marie de inhoud. Roer scheutje voor scheutje de geclarifiëerde boter zodat deze zich bindt.

    Gegrillde zalm met bearnaisesaus
  5.  Verwarm op een laag vuur of au bain marie de inhoud. Roer scheutje voor scheutje de geclarifiëerde boter zodat deze zich bindt. Roer er de rest van de dragon door en breng op smaak met de cayennepeper en wat zout.

    Gegrillde zalm met bearnaisesaus
  6. Smeer de zalmmoten in met wat olijfolie. Verhit een grillpan en grill de zalm aan beide kanten.

    Gegrillde zalm met bearnaisesaus
  7. Verdeel de zalm over de borden en giet er de saus over. Geef er een gekookt aardappeltje bij.

    Gegrillde zalm met bearnaisesaus

Loading

Facebook Comments