- 2 moten zalm
- 2 st eieren
- 200 gr boter
- 1 kl dragon
- 1 st sjalot
- zout
- Cayennepeper
- 8 cl ciderazijn
-
Zet alle ingredienten klaar.
-
Eerst gaan we de boter clarifiëren. Laat de boter in een steelpannetje smelten. Schep de witte drap van de boter en gooi dit weg.
-
Dit is het resultaat van het clarifiëren. Een ddorzichtige olieachtige vloeistof.
Scheid de eieren.
-
Zet in een staalpannetje de azijn, sjalot en de helft van de dragon op. Laat dit reduceren tot al het vocht is verdampt. Laat dan afkoelen. Voeg na het afkoelen de twee eidooiersd toe en roer goed door. Verwarm op een laag vuur of au bain marie de inhoud. Roer scheutje voor scheutje de geclarifiëerde boter zodat deze zich bindt.
-
Verwarm op een laag vuur of au bain marie de inhoud. Roer scheutje voor scheutje de geclarifiëerde boter zodat deze zich bindt. Roer er de rest van de dragon door en breng op smaak met de cayennepeper en wat zout.
-
Smeer de zalmmoten in met wat olijfolie. Verhit een grillpan en grill de zalm aan beide kanten.
-
Verdeel de zalm over de borden en giet er de saus over. Geef er een gekookt aardappeltje bij.