- 500 gr rundergehakt
- 1 st courgette
- 1 st rode paprika
- 1 st groene paprika
- 1 st gele paprika
- 1 st ui
- 3 tenen knoflook
- 2 el fijn gesneden peterselie
- 1½ el fijn gesneden bieslook
- 1 el gedroogde oregano
- 1 el gedroogde basilicum
- peper
- olijfolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en de knoflook.
-
Snijd de courgette in plakjes en daarna in stukjes. Verwijder de stelen en de pitjes van de paprika. Verwijder zoveel mogelijk van het wit. Snijd de paprika's in reepjes en dan in blokjes.
Blancheer de groenten kort, 1½ à 2 minuten. Laat goed uitlekken.
Verwarm de oven voor op 180°.
-
Meng het gehakt met de kruiden en de groenten voorzichtig zodat je de groenten niet stuk knijpt.
-
Vet een ovenschaal in met wat olie. Vorm een brood van het gehaktmengsel.
-
Zet de schaal in de oven het bak het brood in 40 à 45 minuten gaar.
-
Snijd het brood in plakken en verdeel over de borden.