- 4 st lamskoteletten
- 2 tenen knoflook
- 2 kl gedroogde rozemarijn
- 2 kl gedroogde tijm
- 1 kl zout
- 2 el olijfolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook.
-
Meng in een kommetje de knoflook, tijm, rozemarijn en zout. Voeg 1 el. olijfolie toe en meng goed door elkaar. Smeer de koteletten in met de marinade. Leg ze op een bord en dek af met folie. Zet het bord in de koelkast en laat 30 minuten marineren.
Verwarm de oven voor op 200°
-
Haal de koteletten uit de koelkast. Verwarm de rest van de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de koteletten aan iedere zijde gedurende 3 minuten. Leg ze dan in een ovenschaal. Laat ze dan nog een paar minuten nagaren in de oven. Niet langer dan 5 minuten anders worden ze droog. Verdeel over de borden en geef er groenten naar keuze bij.