- 200 gr rundergehakt
- ½ st ui fijn gesnipperd
- ½ st ui losgeklopt
- 2 el paneermeel
- 1 tl Italiaanse kruiden
- ½ tl gedroogde peterselie
- ½ tl knoflookpoeder
- zout, peper
- ½ el olijfolie
- ½ st ui fijn gesnipperd
- 1 el tomatenpuree
- 1 tl Italiaanse kruiden
- ½ tl knoflookpoeder
- 40 ml rode wijn (of bouillon)
- 400 ml passata
- zout, peper
-
Verwarm de oven voor op 200℃. Meng alle ingrediënten, behalve de olie in een kom. Kneed het mengsel goe door. Gebruik eventueel een mixer met deeghaken.
-
Vet een ovenschaal in met de olie. Gebruik hiervoor een kwastje of een stuk keukenrol. Rol gehaktballetjes van het mengsel gebruik ongeveer 3 theelepels per balletje. Zet de schaal in de oven en bak gedurende 10-12 minuten tot ze bruin gekleurd zijn.
-
Maak ondertussen de saus. Verhit de olie in een koekenpan op middel hoog vuur. Fruit de ui gedurende een minuut of 5 tot ze zacht beginnen te worden. Voeg de tomatenpuree, Italiaanse kruiden en knoflookpoeder. Bak een minuutje. Voeg dan de wijn (of bouillon) toe. Roer goed door en schraap eventuele aanbaksels los van de bodem.
-
Voeg de passata toe met wat zout en peper. Verlaag de warmtebron en laat zachtjes pruttelen.
-
Haal de gehaktballetjes uit de oven en schep deze door de saus (geen foto). Laat nog een minuut of 10 zachtjes stoven. Wil je een dunne saus doe dan een deksel op de pan. Wil je een wat dikkere saus laat de pan dan open.
Maak een pasta naar keuze volgens aanwijzingen op de verpakking.
Verdeel de pasta over de borden en verdeel de gehaktballetjes met de saus hier over.