Gevogelte Hoofdgerechten Zuivel

Gemakkelijke kip kerrie

Gemakkelijke kip kerrie
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
30 min
Totale tijd
35 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 200 gr kippendijfilet
  • ½ st ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 tl gember
  • kl kerrie madras
  • 200 gr tomatenblokjes uit blik
  • 50 ml yoghurt
  • 5 takjes peterselie
  • 25 gr amandelschilfers
  • 1 kopje rijst
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui en snijd deze in halve ringen. Pel en snipper de knoflook. Rasp de gember. Snijd de kip in blokjes. Snijd de peterselie grof.

  2. Verhit 1 el. olie in een hapjespan en fruit de ui. Zodra deze glazig is voeg dan de knoflook en de gember toe. Laat 1 minuut mee fruiten. Verhit de rest van de olie en bak de kipblokjes. Voeg na een minuut of 5 de kerriepoeder toe en laat deze even meebakken zodat deze zijn smaak kan afgeven.

  3. Giet de tomatenblokjes met het sap bij het kipmengsel samen met het water. Breng aan de kook en laat een minuut of 20 inkoken.

  4. Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking en water met wat zout.

  5. Voeg de yoghurt, peterselie en de amandelschaafsel toe.

  6. Roer goed door elkaar en laat nog even warm worden. Verdeel de rijst en de kipkerrie over de borden.

Loading

Facebook Comments