- 2 st lamskoteletten
- 1 teentje knoflook
- 1 tl kurkuma
- 1 tl komijnpoeder
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1 tl tijm
- 3 el olijfolie
- 1 kl tomatenpuree
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook.
-
Meng in een schaal de kurkuma, komijn, paprikapoeder, oregano, tijm, knoflook, peper met 1 el olijfolie tot een marinade. Verdeel de marinade over de koteletten en laat deze minimaal 2 uur marineren in de koelkast.
-
Verhit de resterende olie in een koekenpan. Bak de koteletten met de marinade. Voeg de tomatenpuree toe en laat deze meebakken. Afhankelijk van de dikte zo'n 5 minuten per zijde. Strooi een klein beetje zout over de koteletten.
-
Serveer met frietjes en een tomatensalade.