- 600 gr varkensschouder
- 200 gr spekblokjes
- 250 gr champignons
- 4 st sjalotten
- 1 st winterwortel
- 1 st kruidentuiltje
- boter en zonnebloemolie
- 20 cl witte wijn
- 10 cl kippenbouillon
- 2 el gehakte peterselie
- 2 tl komijnpoeder
- 2 tl tomatenpuree
- 1 el bloem
- zout, peper
-
Schil en snipper de sjalotten. Schil de winterwortel en snijd in blokjes. Veeg met een stukje keukenpapier de champignons schoon, verwijder een stukje van de steel en snijd in plakjes. Snijd het vlees in blokjes ter grootte van grote dobbelstenen.
-
Verhit in een braadpan een klont boter en een eetlepel olie. Bak de blokjes vlees, de spekblokjes. de sjalotten en de blokjes wortel, komijn aan. Bestrooi met de bloem. Voeg de tomatenpuree toe. Roer goed om. Voeg dan de champignons, het kruidentuiltje en wat zout en peper toe.
-
Voeg de witte wijn en de kippen bouillon toe. Sluit de pan met een deksel. Zet het vuur laag. Laat het gerecht 45 minuten stoven.
Haal het kruidentuiltje uit de pan en verdeel het gerecht over de borden. Garneer met de peterselie. -
Serveer er gekookte aardappelen of een pilav rijst bij.