- 2 st kalfsvleespakketjes (paupietes de veau)
- 150 gr bospaddestoelenmix (diepvries)
- 1 st sjalot
- 1 zakje champignonsaus
- 20 cl droge witte wijn
- olijfolie
- zout, peper
-
De kalfsvleespakketjes kun je in Frankrijk kopen bij de slager en heten dan Paupiettes de veau. Je kan ze ook zelf maken. Je hebt dan nodig kalfsschnitzel met een dikte van ong. 3 millimeter. Een beetje vulling van een kalfs- of varkensworstje, wat spek en slagerstouw. Je legt wat vulling op de schnitzel en vouwt hem dan dicht als een soort loempia. Je omwikkelt deze met wat spekreepjes en bindt hem op met slagerstouw.
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot.
-
Verhit een scheutje olijfolie in een braadpan of hapjespan en bak de pakketjes aan beide kanten aan. Voeg het gesnipperde sjalotje toe. Laat rustig bakken tot de sjalot glazig ziet.
-
Voeg de witte wijn toe en laat dit een beetje inkoken. Voeg het zakje champignonsaus toe met de bospaddestoelenmix.
-
Laat 20 minuten zachtjes stoven met het deksel op de pan.
-
Verdeel over de borden. Ik gaf er tagliatelle bij.