- 1 st stokbrood (afbak)
- 80 gr gerookte zalm
- 90 gr brie
- 1 st ei
- 3 el crème fraîche
- 1 el gesneden bieslook
- zout, peper
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de zalm in stukjes. Verwarm de oven voor op 180° boven en onder warmte.
-
Meng in een kom het ei met de crème fraîche. Klop dit met een garde tot een glad mengsel.
-
Meng de zalm door het ei mengsel. Voeg wat zout en peper toe. Meng door elkaar.
-
Snijd met een broodmes een v uit de lengte van het stokbrood. Vul het stokbrood met het zalm mengsel. Zet in de oven en laat dit 15 minuten bakken. Snijd de brie in plakjes.
-
Haal het stokbrood uit de oven. Verhoog de oventemperatuur naar 210°.
Leg de plakjes brie op het stokbrood. Zet weer in de oven en laat een minuut of 6 à 8 bakken zodat de brie wat kan smelten. Haal uit de oven en snijd in 2en of in plakjes als borrelgerecht.