Gevogelte Hoofdgerechten Ovengerecht

Gevulde kippenpoten

Gevulde kippenpoten
Bereidingstijd
15 min
Kooktijd
1 uur
Totale tijd
1 uur 15 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 stuks kippenpoten
  • 250 gr champignons
  • 150 gr gerookte spekreepjes
  • 2 tenen knoflook
  • 2 st sjalotjes of 1 grote
  • peterselie
  • ½ bakje roomkaas met knoflook
  • 10 cl witte wijn
  • olijfolie
  • zout, peper
  • keukentouw
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalotten en knoflook. Maak de champignons schoon en snijd deze in plakjes. Snijd de peterselie fijn.

    Verwarm de oven voor op 210°.

  2. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook. Voeg de spekjes en de champignons toe en laat deze rustig bakken gedurende 10 minuten.

  3. Voeg de roomkaas toe en meng deze goed met het champignonmengsel.

  4. Voeg dan de fijngesneden peterselie toe.

  5. Maak met behulp van een paar vingers het vel los van de kippenpoten. Zorg ervoor dat het vel niet scheurt!

  6. Vul de ruimte tussen het vel en het kippenvlees met een deel van het champignonmengsel. Bind de poten dicht met keukentouw zodat het mengsel er niet uit kan lopen tijdens het bakken.

  7. Leg de poten in een ovenschaal en bedek met de rest van het champignonmengsel. Giet de witte wijn erover.

    Zet de schaal in de oven en bak gedurende 35 minuten. Keer halverwege de kooktijd de poten om.

  8. Verdeel de poten met de saus over de borden en geef er bv. haricots verts bij.

Loading

Facebook Comments