- 4 st tomaten
- 75 gr bacon
- 200 gr rundergehakt
- 1 st varkens saucijs
- 1 st ui
- 1 el peterselie
- 100 gr rijst
- 150 gr doperwten
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de saucijs open en haal het vlees uit het vel. Snijd de plakken bacon grof. Doe de bacon, rundergehakt en de vulling van de saucijs in de keukenmachine en maal dit fijn. Pel en snipper de ui. Meng dit met het gehaktmengsel samen met de peterselie. Breng op smaak met wat zout en peper. Snijd de kapjes van de tomaten en hol ze uit met behulp van een koffielepel. Zet ze omgekeerd op een stukje keukenpapier.
Verwarm de oven voor op 200°.
-
Vul de tomaten met het gehaktmengsel. Zet de tomaten in een ovenschaal en zet deze in de oven. Laat ongeveer 40 minuten garen.
-
Kook intussen de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de doperwten.
Verdeel de tomaten over de borden en geef er de rijst en de doperwten bij.