- 200 gr gekookte rijst
- 1 el arachide olie
- 8 st grote garnalen gepeld en schoon gemaakt
- 2 teentjes knoflook
- 2 st lente ui
- 1 st ei
- 50 gr doperwten
- 1 st wortel
- zout
- ½ tl witte peper
- 1 el rijst wijn
- 2 el oestersaus
- 2 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de knoflook. Snijd de lente ui in ringetjes. Schraap de wortel en snijd in blokjes. Roer het ei los in een kopje.
-
Meng in een kommetje de 3 ingrediënten voor de roerbaksaus.
-
Verhit de olie in een wok en bak de wortel met de lente ui een paar minuten.
-
Voeg de garnalen toe en bak deze aan beide kanten 2 minuten mee. Voeg dan de doppertjes, zout, witte peper en de rijstwijn toe. Roer alles goed door elkaar.
-
Schuif de inhoud van de pan naar 1 kant. Voeg het ei toe en laat even meebakken zodat het wat kan gaan stollen.
-
Zodra het gaar stollen roer er dan met een houten lepel door zodat het roerei wordt.
-
Voeg de rijst toe en laat deze meebakken.
-
Voeg de roerbaksaus toe en roer het geheel door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat zout en peper toe. Verdeel over de borden.