- 500 gr lamsvlees (schouder)
- 2 st rode paprika’s
- 250 gr champignons
- 2 st uien
- 1 st komkommer
- 2 st tomaten
- shoarmakruiden
- olijfolie
- 500 gr ovenfriet
- 6 el mayonnaise
- 2 el yoghurt
- 1 tl honing
- 4 tenen knoflook uitgeperst
- paar sprieten bieslook fijngesneden
-
Snijd het lamsvlees in reepjes. Doe het vlees in een schaal en meng er de shoarmakruiden door. Dek af en laat minimaal 1 uur marineren.
-
Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Maak de paprika's schoon en snijd ze in reepjes en daarna in blokjes. Pel de uien, snijd doormidden en snijd ze in halve ringen.
-
Verwarm de oven voor op 200 graden.
-
Verwarm 3 eetlepels olijfolie in een hapjespan. Bak het shoarmavlees aan alle kanten aan. Neem het vlees uit de pan en bewaar. Giet het overtollige bakvet uit de pan.
-
Verhit opnieuw een scheutje olie in de pan en bak de uien, paprikablokjes en de champignons op hoog vuur. Zodra de paprikablokjes zacht zijn en de champignons mooi gekleurd zijn voeg dan het shoarma vlees weer toe. Meng alles goed door elkaar.
-
Vet een ovenschaal in met wat olijfolie. Verdeel het mengsel uit de pan over de ovenschaal. Zet de schaal in de oven en laat 20 minuten bakken.
Bak de ovenfriet volgens aanwijzing op de verpakking. (Ik bakte de friet in de Airfrier) -
Was intussen de tomaten en de komkommer. Snijd beiden in plakjes.
Meng de ingrediënten voor de knoflooksaus in een schaaltje. -
Verdeel de shoarma met groenten over de borden. Verdeel de friet over de borden. Verdeel de komkommer en de tomaten over de borden. Giet wat knoflooksaus over de shoarma. Serveer de rest van de saus in een schaaltje.