- 1 rol bladerdeeg
- 2 blikjes zalm
- 12 st grote garnalen
- 3 stuks prei alleen het wit en licht groen
- 25 gr boter
- 3 st eieren
- 1 st eidooier
- 35 cl crème fraîche
- zout
- piment d'espelette
- 1 kl kurkuma
-
Zet alle ingrediënten klaar. Snijd de prei over de lengte in tweeën. Was de prei. Snijd de halve preien in smalle halve ringetjes. Laat de zalm uitlekken in een zeef en pluk uit elkaar met behulp van een vork. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en blancheer een paar minuten in kokend water.
Verwarm de oven voor op 180 graden.
-
Rol het deeg uit over een quichevorm. Laat het bakpapier zitten. Je haalt hem zo eenvoudiger uit de vorm en je hoeft de vorm niet in te smeren met boter.
-
Verhit de boter in een ruime koekenpan en bak de prei tot deze zacht is. Bak deze niet te lang zodat hij nog enigszins stevig is. Laat iets afkoelen en verdeel dan over het deeg.
-
Verdeel de zalm en de garnalen over de prei.
-
Klop in een kop de eieren, eidooier, kurkuma en de crème fraîche tot een gladde massa. Breng op smaak met zout en piment d'espelette. Verdeel dit mengsel over het prei-, zalm- en garnalenmengsel.
-
Zet de bakvorm in de oven en laat gedurende 35 minuten bakken. Als hij dan nog niet mooi gebruind is, bak dan nog een paar minuten langer. Haal uit de oven en uit de vorm en serveer op een platte schaal.