- 1 el olijfolie
- ½ st ui
- ½ st rode paprika
- ½ st groene paprika
- 150 gr hamblokjes
- 3 schijven ananas (blik)
- 100 gr gekookte rijst
- 1 el sojasaus
- ½ tl knoflookpoeder
- ½ tl zout
- 1 st ei
- 1 el citroensap
- 9 el tomatenketchup
- 3 el citroensap
- 5 el rietsuiker
- 3 el ananassap
- 1 stengel lente ui
-
Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de ui. Maak de paprika's schoon en snijd deze in blokjes. Snijd de ananasschijven in stukjes. Kook de rijst 's-morgens of gebruik een restje rijst van een eerder gerecht. Snij de lente ui in ringetjes.
-
Meng alle ingrediënten voor de saus en verwarm deze en roer regelmatig.
-
Verhit in een wok de olie en fruit de ui tot deze glazig ziet. Voeg dan de paprikastukjes toe. Bak deze tot ze wat zachter zijn.
-
Voeg de hamblokjes en de ananasstukjes toe en bak deze 2-3 minuten mee. Meng alles goed door elkaar met een pollepel.
-
Voeg de gekookte rijst en de sojasaus toe. Bak deze 5-6 minuten mee. Roer regelmatig door om aanbakken te voorkomen.
-
Verwarm de saus nog even.
Schuif de inhoud van de wok opzij zodat er een leeg plekje ontstaat. Breek het ei open en bak het ei tot roerei op deze lege plek. Zodra het ei gestold is roer het dan door het gerecht. Proef en breng op smaak met nog wat zout en eventueel wat sojasaus. Verdeel het gerecht over de borden, garneer met de lente ui en giet er de saus over.