- 1 st ui fijngesnipperd
- 2 st teentjes knoflook fijngesnipperd
- 1 st rode peper fijn gesneden
- 500 ml water
- 1 st kippenbouillonblokje
- 5 st trostomaten in blokjes gesneden
- 1 st blik zwarte bonen 400 gr.
- 1 st groene paprika in blokjes gesneden
- zonnebloemolie
- 4 st kippenpoten
- 70 gr tomatenpuree
- 2 tl komijnpoeder
- zout
- versgemalen zwarte peper
- 0,5 st ananas
- 300 gr witte rijst
- 1 el maizena
-
Giet de zwarte bonen op een zeef en spoel ze af.
-
Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de knoflook, ui, en peper circa 2 minuten
-
Snijd met een scherp mes het vel van de kip in en bak de kip in circa 3 minuten om en om bruin.
Voeg de paprika toe en bak circa 2 minuten mee.
Voeg de tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee onder goed roeren.
Voeg de tomaten, zwarte bonen en de bouillon toe en roer goed door.
Breng op smaak met komijn, zout en peper. -
Breng de kip aan de kook en laat op laag vuur circa 20 minuten garen.
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking
Roer de maïzena aan met een scheutje water en roer het maïzenapapje door de kip. Kook circa 2 minuten goed door.
Schil de ananas, verwijder de kern en snijd de ananas in blokjes. Roer 2 minuten voor het einde van de kooktijd de ananas door de kip.