Hoofdgerechten Kerst Saus Vlees

Hertenbiefstuk in Groene Pepersaus

Hertenbiefstuk in Groene Pepersaus
Bereidingstijd
5 min
Kooktijd
20 min
Totale tijd
25 min
 
Aantal: 2 personen
Ingrediënten
  • 2 st hertenbiefstuk
  • 1 st sjalot
  • 10 cl kalfsfond
  • 5 cl cognac
  • 1 el groene peperbolletjes
  • 100 ml kookroom
  • 20 gr boter
  • zout, peper
  • 2 takjes tijm
Instructies
  1. Zet alle ingrediënten klaar. Pel en snipper de sjalot. Ris de blaadjes tijm van de takjes.

  2. Verwarm op middelhoog vuur de helft van de boter. Voeg de sjalot toe en bak deze tot dat deze glazig is. Voeg dan de cognac, de kalfsfond en de groene peperbolletjes toe. Zet het vuur lager en laat een minuut of 20 zachtjes koken.

  3. Verhit de rest van de boter in een koekenpan en bak de hertenbiefstukjes. Voeg wat zout, peper en de tijmblaadjes toe.

  4. Voeg de kookroom toe aan de saus en laat nog een paar minuten koken.

  5. Keer de biefstukjes en bak verder. Verdeel de biefstukjes over de borden en giet de saus over de biefstukjes.

  6. Geef er bv. gebakken aardappelpartjes bij. Deze zijn gebakken in eendenvet. Erg lekker.

  7. Of geef er ook sperzieboontjes bij.

835 totaal aantal vertoningen , 1 aantal vertoningen vandaag

Facebook Comments
WWW.FIJNE-RECEPTEN.NL
Privacyoverzicht

Deze site maakt gebruik van cookies, zodat wij je de best mogelijke gebruikerservaring kunnen bieden. Cookie-informatie wordt opgeslagen in je browser en voert functies uit zoals het herkennen wanneer je terugkeert naar onze site en helpt ons team om te begrijpen welke delen van de site je het meest interessant en nuttig vindt.