- 260 gr hertenbiefstuk van ong 130 gr. per stuk
- 2 st sjalotten
- 15 cl witte wijn
- 1 el groene peperbolletjes
- 10 cl kalfsfond
- 5 cl cognac
- 2 el crème fraîche
- boter
- zonnebloemolie
- zout
-
Pel en snipper de sjalotjes. Doe in een klein steelpannetje de sjalotten, 10 cl wijn, beetje zout. Laat op meen hoog vuur inkoken tot het vocht bijna allemaal verdampt is. Voeg het kalfsfond, de peperbolletjes en de crème fraîche toe en laat tot 2/3 inkoken.
-
Zet een koekenpan, op hoog vuur, met een klontje boter en een eetlepel olie. Bak de biefstukken tot de gewenste gaarheid is bereikt. Zet de afzuigkap uit en flambeer met de cognac.
-
Haalde biefstukken uit de pan en dek af met aluminiumfolie. Deglaseer de koekenpan met de resterende wijn. Schraap de aanbaksels los met een houten lepel en voeg dit toe aan de saus.
-
Serveer op borden of op een serveerbord en geef er wat saus bij. Doe de rest van de pepersaus in een sauskom.
Geef er bijvoorbeeld aardappel Dophines bij.